Svečanom sjednicom Skupštine opštine obilježen Dan opštine

Emir Hajdarbegović 11. Marta 2023. 0

U Srebrenici je danas 11. marta svečanom sjednicom Skupštine opštine i uručivanjem nagrada zaslužnim pojedincima i kolektivima, obilježen Dan ove opštine.

Najveće opštinsko priznanje Plaketa sa zlatnim grbom opštine, dodijeljena je Radovanu Viškoviću – Predsjedniku Vlade Republike Srpske, koji je je uvijek davao podršku opštini Srebrenica i njenom ekonomskom razvoju, dok je kao Premijer inicirao mnoge projekte koji su od značaja za razvoj naše lokalne zajednice.

Plaketa sa srebrnim grbom opštine Srebrenica dodijeljena je Elvedinu Okeriću – predsjedniku Skupštine Kantona Sarajevo, koji podržava projekte vezane za Opštinu Srebrenica, te je obezbjedio značajna sredstva za infrastrukturu Opštine Srebrenica.

Plaketu sa bronzanim grbom dobilo je Zavisno elektrodistributivno preduzeće “Elektro-Bijeljina” akcionarsko društvo Bijeljina.

Plaketa opštine Srebrenica dodijeljena je i doktorima JZU “Dom zdravlja Srebrenica” – Predragu i Nenadu Miloševiću, koji su dali neizmjeran doprinos za razvoj i unapređenje zdravstvene zaštite tokom epidemije korona virusa, kao i zdravstvene i dječije zaštite kako stanovništva Srebrenice tako i susjednih opština, koji zdravstvenu zaštitu ostvaruju na području naše opštine.

Plaketu opštine Srebrenica dobio je i dr. Petar Lončarević, koji je svojim zalaganjem radom i nesebičnim trudom podigao na viši nivo cjelokupni rad Centra za bazičnu rehabilitaciju, a u januaru ove godine ostvario je i uslove za starosnu penziju.

Plaketa opštine dodijeljena je i dr. Aleksandru Janjičiću načelniku Odjeljenja za internističke grane, hirurgu kardiologu u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini koji je u proteklom periodu izvršio uspješne intervencije našim životno ugroženim građanima, te je uvjek bio na raspolaganju da pomogne stanovnicima naše opštine.

Plaketa opštine Srebrenica dodijeljena je i svešteniku Aleksandru Mlađenoviću, koji doprinosi razvoju kulture ne samo na našem području, već i znatno šire kroz SKUD “Sveti despot Stefan Lazarević” . Ovo kulturno-umjetničko društvo njeguje bogatu tradiciju našeg podneblja.
Plaketu opštine Srebrenica dobili su:

1. JU Dječiji Vrtić “Poletarac” Srebrenica, koji je u protekloj godini zabilježio izuzetno dobre rezultate u radu, te osvojio različita priznanaja za uspješan rad.
2. JU “Prva osnovna škola” Srebrenica koja je 3. juna ove godine obilježila svoj jubilej 135 godina postojanja. Nosilac je Ordena Njegoša drugog reda koje mu je dodjelio predsjednik Republike Srpske za Dan Republike Srpske. Nosilac je kulturnih, sportskih i društvenih manifestacija, obrazovala mnoge generacije od kojih su pojedinci postali veliki stručnjaci društvenih i prirodnih nauka.
3. JU Osnovna škola “Kosta Todorović” Skelani, učenici pove škole redovno učestvuju na svim takmičenjima ostavruju zapažene rezultate i nosilac je kulturnih, sportskih i društvenih manifestacija što je veoma značajno za stanovnišvo Skelana.
4. Tim doktora sa Univerzitetskog kliničkog centra, koji predvodi dr Šekib Umihanić, koji je omogućio besplatne specijalističke preglede u protekle dvije godine za stanovnike opštine Srebrenica u prostorijama MFS “Emmaus”.

Povodom Dana opštine Srebrenica uručene su i novčane nagrade i zahvalnice za postignute rezultate u oblasti nauke, tehnologije, umjetnosti, poljoprivrede, humanitarnog rada, humanosti, za najbolje učenike, sportiste, kao i za oblast zdravstvene i socijalne zaštite i obrazovanja.

Autor: RTV Srebrenica | Slađan G.