Održana ulična trka “Stazama Bosne Srebrene”

Emir Hajdarbegović 12. Marta 2023. 0

Po treći put u Srebrenici organizovana je manifestacija “Stazama Bosne Srebrene”, a organizator je Udruženje „Dečki u plavom“ iz Sarajeva.

Predsjednik Udruženja „Dečki u plavom“ Darko Lončar kazao je da je na dječijoj utrci na 600 metara bilo prijavljeno 147 djece, a na utrci 10 kilometara bilo je prijavljenih 197 učesnika.

– Zadovoljni smo organizacijom i vjerujem da smo osvjetili obraz i ove godine. Prvo mjesto u ženskoj kategoriji osvojila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, drugo mjesto Emina Alagić iz Sarajeva i treće mjesto Dijana Terzić iz Nevesinja. U muškoj kategoriji Uroš Gutić iz Nevesinja, drugi Emir Hastor iz Goražde i treće mjesto Zaim Šuman iz Goražda. Zadovoljan sam povećanim brojem učesnika, a posebno djecom jer je naš cilj da djeca osjete takmičarski duh – rekao je Lončar.
Sportista Senad Hadžiomeragić iz Tuzle šest godina bavi se rekreativnim trčanjem i danas je učestovao u utrci.

– Posebna emocija je biti u Srebrenici, jednostavno emocije prorade i drago mi je da sam došao i bez obzira na rezultat u utrci – istakao je Hadžiomeragić.

Sportisa Srebrenički Mirsad Siručić kaže da je ova trka veoma važna za grad i Opštinu Srebrenicu jer je donijela svjetlost u grad.

– Jutros kad sam došao ovdje i zatekao punu ulicu ljudi, bilo mi je veliko srce kao kuća. Hvala organizatoru i Opštini Srebrenica koji su pomogli da se održi trka, hvala i onima koji su došli da učestvuju u manifestaciji – istakao je Siručić.

Trener atletskog kluba iz Zvornika Momčilo Mandić učestovao je na utrci i kaže da je zadovoljan organizacijom.

– Došli smo da uveličamo ovu manifestaciju i drago mi je da učestvujemo sa djecom iz Zvornika u Srebrenici – kazao je Mandić.
Udruženje “Dečki u plavom” ovim projektom želi obogatiti društvene sadržaje u Srebrenici, učiniti ovaj grad mjestom okupljanja trkača iz BiH i regije te na taj način privući veliki broj posjetilaca i turista u Srebrenicu, koja obiluje prirodnim ljepotama. Ova manifestacija se održava uz podršku Tursitičke organizacije Srebrenica, OSCE, Bh Telecom i drugi.

Autor: RTV Srebrenica | K. Šakić