Održan nastavak X redovne sjednice SO Srebrenica

Emir Hajdarbegović 15. Marta 2023. 0

Na sjednici Skupštine opštine Srebrenica koja je održana danas, odbornici su usvojili izvještaje o radu Nadzornih i Upravnih odbora u lokalnim javnim ustanovama, kao i izvještaje o poslovanju u prosloj godini, i planove za tekuću 2023. godinu.


Odbornici su usvojili i Program rada načelnika opštine Srebrenica za 2023. godinu. Na sjednici je usvojen i zaključak da se u narednom periodu zakaže tematska sjednica i na istoj dostave podaci o radu JU “Centar za socijalni rad” Srebrenica, podaci o radu Komisije koja je radila na ocjenjivanju sposobnosti korisnika pomoći ove ustanove, i da se napravi revizija dosadašnjih rješenja korisnika koji su ostvarili socijalna prava.

Kada se razmatrao izvještaj JU Dječiji vrtić “Poletarac” postavljeno je pitanje kada će na zgradi ove ustanove biti postavljena tabla u znak zahvalnosti Vladi Srbije, koja je finansirala izgradnju ovog objekta. Odbornici su na kraju usvojili prijedlog da se na zgradi ovog obdaništa u narednom periodu postavi pomenuta tabla.

Na današnjoj sjednici odbornici su imenovali sastave upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama. U Turističkoj organizaciji Srebrenica nakon sprovedene procedure javnog poziva nisu imenovani sastavi upravnih i nadzornih odbora, jer kandidati koji su konkurisali na ova mjesta nisu ispunjavali uslove javnog poziva, pa će tako za popunu upravnog odbora u ovoj ustanovi, biti raspisan novi konkurs.

Na sjednici je usvojen i Program zajedničke komunalne potrošnje, Program razvoja Mjesnih zajednica u opštini Srebrenica.

Odbornioci su usvojili i Pravilnik o kategorizaciji sportova, sportista i sportskih stručnjaka u sportu opštine Srebrenica, Pravilnik za održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva, kao i Plan održavanja istih u vanrednim uslovima.

Na sjednici se razmatralo i o problemu pasa lutalica.

Autor: RTV Srebrenica | Slađan G.​