Svjetlana Marković Članica OIK-a Srebrenica

Svjetlana Marković rođena je 28. decembra 1964. godine u Mrkonjić-Gradu. Pravni fakultet završila na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu gdje je stekla zvanje diplomirani pravnik.

Učestvovala je na mnogobrojnim seminarima i treninzima iz oblasti prava, međuljudskih odnosa, ekonomije, kancelarijskog poslovanja, OSCE-ovom projektu upravne odgovornosti (GAP projekat).

Tokom perioda od 1996. godine do danas ostvarivala je radno iskustvo u advokatskoj kancelariji, bila je načelnica Uprave prihoda za Područnu jedinicu Skelani, načelnica Odjeljenja za opštu upravu u Opštini Srebrenica, sekretar Skupštine opštine Srebenica, te je od 2013. godine imenovana za direktora JU Arheološki muzej “Rimski municipium” Skelani.

Takođe je učestvovala i u Skupštini Udruženja pravnika Republike Srpske, bila je zamjenik predsjednika Opštinske izborne komisije Srebrenica, bila je članica radne grupe projekta “Jačanje građanskog učešća na lokalnom nivou u Republici Srpskoj, kao i članica radne grupe za izradu standardizovane metodologije planiranja integrisanog lokalnog razvoja u organizaciji UNDP-a.

Udata je i majka je dvoje djece.

+387 56 440 806

oik@srebrenica.gov.ba