Utorak, 26 Februar 2019 13:23

Javni poziv za dodjelu sredstava za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava podrške od strane Opštine Srebrenica za privredne subjekte (preduzeća) u oblasti prerađivačke industrije, koji su registrovane na teritoriji opštine Srebrenica u 2018. godini koji ispunjavaju druge uslove, u svrhu podrške stvaranju radnih mjesta i inkluzivnim politikama zapošljavanja.

Sredstva podrške se dodjeljuju privatnim privrednim subjektima iz prerađivačke industrije koji su registrovani na teritoriji opštine Srebrenica , u svrhu podsticaja za zapošljavanje odnosno otvaranje novih radnih mjesta.

Cilj podsticaja je podrška privrednim subjektima koji pokazuju interesovanje za proširenje djelatnosti, ulaganje u kvalitetniju radnu snagu, i inkluzivno zapošljavanje.

Sredstva podrške dodjeljuju se privrednim subjektima za zapošljavanje lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavnje –biro Srebrenica pod uslovom i u iznosima kao je dato u Tabeli

Jedan privredni subjekt može dobiti sredstva u maksimalnom iznosu do 50.000 KM. Sredstva će biti plasirana iz budžeta opštine Srebrenica ekonomski kod Podrška MSP.

Sa svim korisnicima koji biće sklopljeni pojedinačni Ugovori koji će preciznije definisati preuzete obaveze, dinamiku isplate, kontrolu i dr.

Za privrednog subjekta koji zapošljava lice obavezan je sklopiti ugovor o radu sa istim u trajanju od najmanje 12 mjeseci odnosno privredni subjekt je u obavezi u kontinuitetu održavati broj radnika za koji je dobio podsticaj od strane opštine.

Rok za podnošenje prijava je 04.03.2019. godine do 12h.

Uslove, kriterije i potrebnu dokumentaciju za podnošenje prijava pogledajte na linku: JP2019 - POMOĆ PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRERAĐIVAČKOJ INDUSTRIJI

Prijavni obrazac možete preuzeti na linku: JP2019 - PRIJAVNI OBRAZAC ZA POMOĆ PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRERAĐIVAČKOJ INDUSTIJI

pogledano 1446 puta