Srijeda, 29 April 2020 15:29

U Srebrenici podrška za šivenja maski za građane

pro buducnost pomoc srebreniciUSAID-ov mirovni projekta PRO-Budućnost isporučio je Srebrenici neophodne materijale za šivenje zaštitnih maski koje su ranije započele žene iz ove opštine.

Isporučena je jedna mašina za šivenje, materijal za šivenje uz prateći pribor.

"Ovo će dobro doći da obezbijedimo dovoljan broj maski za naše građane zahvaljujući angažmanu žena iz ove opštine koje su već ranije počele da šiju zaštitine maske i tako pomognu našim sugrađanima u ovim teškim vremenima kao i donatorima koji su obezbijedili neophodnu opremu i materijale", kaže načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

On ističe da je do sada ova lokalna zajednica zahvaljujući volonterima Crvenog krsta i drugim članovima štaba distribuirala oko 5.000 besplatnih maskih za građane širom ove opštine.

Naredne sedmice očekuje se isporuka paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za građane koji su najviše ugroženi pandemijom virusa korona.

"Prva tura maski biće uručena predstavnicima udruženja dijabetičara, multiple skleroze i penzionera nakon čega će se maske dijeliti shodno potrebi. Shodno projektu naredne sedmice očekujemo i pakete sa hranom za ugrožene porodice iz ove opštine", rekao je Branimir Kojić, koordinator ispred Opštine Srebrenica.

(eSrebrenica)

pogledano 9188 puta