Printaj ovu stranu
Ponedjeljak, 30 Mart 2020 14:52

Produžene zabrane rada za većinu djelatnosti u Srebrenici

srebrenica panorama 320x240Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica danas je produžio zabrane i ograničenja rada ustanova, radnji, prodavnica, ugostiteljskih objekata i drugih djelatnosti do 13. aprila.

Opština Srebrenica radiće i dalje od 8.00 do 13.00 sati, dok će rad ugostiteljskih objekata, u sklopu trgovinskih radnji, benzinskih pumpi, kladionice i uslužnim djelatnostima/zanatstvo u kojima se ostvaruje neposredan kontakt sa klijentima, kao i dječijeg obdaništa, a osim taksi službe i dalje biti zatvoreni.

Danas je donesena naredba o uključenju predstavnika mjesnih zajednica u rad na sprovođenju mjera dezinfekcije i povećanih mjera higijene u njihovim zajednicama, a dužni su prijaviti osobe za koje se sumnja da ne poštuju mjere kućne izolacije koje su propisane.

Iz Doma zdravlja Srebrenica rečeno je da je i dalje trend smanjivanja osoba pod nadzorom i da je do danas registrovano 69 dok je 12 završilo medicinski nadzor i kućnu izolaciju.

Takođe, danas je donesena naredba o pojačanoj dezinfekciji i higijeni u trgovačkim radnjama, a zaključeno je da zvanične informacije o stanju na terenu može dati samo komadant Štaba, načelnik Grujičić.

"Ono što je važno jeste da nemamo zaraženih i da se građani pridržavaju mjera koje su izrečene, a da se sprovode naredbe koje su usvojene, sve u cilju prevencije i zaštite od virusa", rekao je Grujičić.

Na sastanku je rečeno da će Opština Srebrenica pomoći sve ljude kojima treba pomoć u vidu paketa, dok se iz Crvenog krsta apelovalo da se ljudima pomogne shodno posjeti terena i potrebe, te je odlučeno da će Centar za socijalni rad u saradnji sa zvaničnim organima sačiniti spiskove ljudi koji imaju potrebu za pomoć. Do sada je uručeno više od 180 paketa.

Zaključeno je da je u Sklanima dobra organizacija, ambulanta je otvorena svakog dana od 9.00 do 12.00 sati i da se redovno vrši dostava lijekova. Takođe, osposobljena je pekara i sada se život ovih stanovnika odvija bolje.

U Skelanima otvorena je i poljoprivredna apoteka gdje je stiglo 30 tona sjemena i naophodnih materijala, a Opština Srebrenica će, shodno preporukama nadležnog ministarstva, podržati poljoprivredne proizvođače, posebno one koji povećaju površinu i usiju više.

Danas je predloženo da se ulice peru i dezinfikuju u sklopu radnog vremena, a ne od 21.00 kako je ranije odlučeno. Policijska stanca Srebrenice pojačala je kontrolu građana i napisano je nekoliko prekršajnih naloga zbog kršenja zabrana izlaska za osobe starije od 65 godina i napoštovanja policijskog časa.

pogledano 1649 puta