Printaj ovu stranu
Petak, 27 Mart 2020 13:18

Ургенција за омасовљење прољетне сјетве

vladars mpsvУ складу са Одлуком о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске зког епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве новог вируса корона SARS-CoV2 и COVID-19 болести, коју је Влада Републике Српске донијела на 1. ванредној сједници одржаној 16. марта 2020. године у Бањалуци, обавјештавамо вас да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске испред Кризног штаба за сузбијање наведеног вируса задужено да прати стање у области пољопривредне производње.

Ово министарсво је ве подузело одређене активности, које се односе на накавку кукуруза, пшенице и соје, као и прикупљање података кад су у питању залихе готових производа млинске, месне и мљекарске индустрије, као и стање репроматеријала за сјетвену сезону која слиједи.

Овим путем вас обавјештавамо да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске покренуло активности на омасовљењу засијавања површина за прољетну сјетву. Такође, затражили смо одређена финансијска средства од стране ИФАД пројекта како бисмо сачинили пакете помоћи, а који се односе на омасовљење засијавања површина у прољетној сјетви како за пољопривредне произвођаче, тако и за домаћинства која жеке да изврше засијавање површина за своје потребе у овој сјетвеној сезони. Уједно вас обавјештавамо да ћемо омогућити права на подстицајна средства за: регресирано дизел гориво, премију за млијеко, премију за производњу меркантилне пшенице свим пољопривдедним газдинствима која нису у Пореској управи пријавили обавезне доприносе за 2019. годину и нису измирили обавезе за противградну накнаду за 2019. годину.

pogledano 1372 puta