Printaj ovu stranu
Četvrtak, 19 Mart 2020 12:50

Obavještenje u vezi provođenja postupaka registracije preduzetnika

srebrenica panorama 320x240U vezi sa provođenjem postupaka registracije preduzetnika, a u skaldu sa preporukama i preventivnim mjerama Vlade Republike Srpske na zaštiti stanovništva od širenja korona virusa, kao i očekivanog povećanog broja zahtjeva za privremeni prestanak obavljanja djelatnosti zbog zabrane odnosno ograničenja poslovanja u trenutnoj vanrednoj situaciji, iznosimo sljedeće smjernice:

  1. Zahtjevi za registraciju osnivanja preduzetnika, promjene podataka preduzetnika i prestanka obavljanja djelatnosti, u najvećoj mogućoj mjeri, zaprimati putem pošte.
  2. Zahtjev za privremeni prestanak obavljanja djelatnosti, u najvećoj mogućoj mjeri, zaprimati putem pošte ili eventualno putem telefona.
    2.1 Prilikom podnošenja zahtjeva za privremeni prestanak obavljanja djelatnosti, a u cilju smanjenja administrativnih koraka i socijalnih kontakata podnosisocvi zahtjeva nisu dužni da dostavljaju uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja,
    2.2 U slučaju podnošenja zahtjeva za privremenu odjavu , službenik registracionog organa obavezno utvrđuje JIB preduzetnika i jedinstveni matični broj podnosioca zahtjeva.
    2.3 Pored perioda privremenog prestanka, u zavisnosti od izražene volje podnosioca, u napomeni zahtjeva navesti da se zahtjev podnosi usled više sile.
  3. Rješenja donesena u postupcima registracije preduzetnika dostavljati putem pošte.
pogledano 8494 puta