Printaj ovu stranu
Ponedjeljak, 16 Mart 2020 15:52

U Srebrenici nema zaraženih, 6 osoba u kućnoj izolaciji

virus corona laboratorija ilustracijaKako je saopšteno iz Civilne zaštite opštine Srebrenica u ovoj opštini nema zaraženih osoba korona virusom, dok je šest osoba pod nadzorom u kućnoj izolaciji.

Šef poslova Civilne zaštite u ovoj opštini Hasudin Mustafić kaže da prate sve mjere koje je odredila Vlada Republike Srpske i ministarstva, a određene mjere donesene su u ovoj lokalnoj zajednici.

Sa sastanka proširenog saziva Foruma za bezbjednost Srebrenica predložena je usvajanje niza mjera koje su definisale nadležne službe među kojima je prekid nastave u osnovnim i srednjim školama, zabrana okupljanja do kraja mjeseca, prekid sportskih takmičenja, pojačane mjere higijene i druge.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije zatvorilo dječija obdaništa zbog čega su uvedene dodatne mjere kako bi se najmlađi, radnici i roditelji zaštitili od moguće zaraze u srebreničkom vrtiću.

Uvedene su pojačane preventivno-higijenske mjere prostorija, djece i zaposlenih, a ograničeno je i kretanje roditelja u zgradi vrtića, te je odloženo održavanje sastanaka koji okupljaju veći broj ljudi.

Građani su pozvani da poštuju preporuke o ponašanju radi sprečavanja širenja virusa korona i izbjegavanja obolijevanja i izazivanja epidemije na području ove opštine, a u proglasu je objašnjeno da je potrebno telefonski se obraćati u Dom zdravlja u slučaju simptoma pojave virusa ili drugih oboljenja te radi dobijanja redovnih terapija za pacijente.

(eSrebrenica)

pogledano 1487 puta