Printaj ovu stranu
Četvrtak, 05 Mart 2020 20:39

Upozorenje Službe civilne zaštite opštine Srebrenica

cz srebrenicaSlužba Civilne zaštite opštine Srebrenica obavještava stanovništvo na području opštine Srebrenica da je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao upozorenje o većim kišnim padavinama za vremenski period od 06. do 09. marta 2020. godine u južnoj polovini zemlje.

U periodu 07. marta 2020. godine očekuje se jak i na momente olujni vjetar, a potencijalno opasne vremenske prilike mogu biti i za vrijeme grmljavinskih procesa u Hercegovini, kad su moguće obilnije padavine koje uslovljavaju lokalne bujice.

Budući da su lokalni vodotoci zbog kiše koja je padala u prethodnom periodu i otapanja snijega u brdsko-planinskim predjelima naše opštine u blagom porastu, obavještavamo stanovništvo i pravna lica u blizini lokalnih vodotoka Križevice, Jadra, Blječevske, Saške, Potočarske rijeke i ostalih manjih vodotoka na području naše lokalne zajednice koji su bujičnog karaktera, da blagovremeno skloni i zaštiti materijalna dobra kako ista ne bi bila zaplavljena.

Ukoliko dođe do izlijevanja navedenih vodotoka u prostorijama Opštine Srebrenica će biti organizovano 24 časovno dežurstvo, te u slučaju potrebe kontaktirati Službu civilne zaštite na telefon broj 056/445-534 i 445-533.

pogledano 1334 puta