Printaj ovu stranu
Četvrtak, 03 Februar 2022 15:44

Promovisana inicijativa za obilježevanje Svjetskog dana izbora

oik srebrenica svjetski dan izboraPrvog četvrtka u februaru širom regiona ACEEEO (zemlje članica Udruženja evropskih izbornih zvaničnika) obilježava se manifestacija u povodu Svjetskog dana izbora, a posljednih desetljeća Globalni izborni dan je prerastao u tradiciju.

S tim u vezi, Opštinska izborna komisija Srebrenica je u sklopu svojih redovnih aktivnosti a u saradnji sa SŠC Srebrenica organizovala edukaciju za mlade birače, učenike završnih razreda, sa ciljem buđenja svijesti mladih o važnosti izbora, upoznavanja istih o biračkim pravima, izbornom procesu i izazovima koje izborni proces nosi, ali sa posebnim akcentom na važnost profesionalnog i nepristrasnog odnosa izborne administracije.

"Danas je OIK Srebrenica u sklopu inicijative za obilježevanje Svjetskog dana izbora u saradnji sa SŠC Srebrenica izvršila edukaciju učenika završnih razreda u sklopu pomenute ustanove o važnosti izbora, izbornom procesu, važnosti izlaska na izbore i svim izazovima koje izborni proces nosi sa sobom. Isto tako pozvali smo sve zaintresovane da se prijave na edukaciju koju će OIK provoditi u ovoj godini u cilju osposobljavanja kadrova za rad u biračkim odobrima i formiranja rezervne liste OIK Srebrnica za potrebe angažovanja u biračke odbore. Ovim putem se zahvaljujemo SŠC Srebrenica i učenicima na izuzetnoj saradnji" - Zekerijah Hadžić, član Opštinske izborne komisije Srebrenica.

pogledano 300 puta