Printaj ovu stranu
Srijeda, 21 Juli 2021 15:50

Јавна расправа на Нацрт Закон о друштвеном предузетништву

zgrada vlade rsМинистарство привреде и предузетништва је у 2021. години планирало усвајање Закона о друштвеном предузетништву.
Закон предвиђа одређивање појма и циљева друштвеног предузетништва, услова за стицање статуса друштвеног предузећа, начин функционисања предузећа, успостављање савјета, стратешки оквир за ову област и надзор над спровођењем.

Народна скупштина Републике Српске је након разматрања Нацрта закључком број 02/1-021-500/21 од 21.06.2021. године одлучила да се закон упути на јавну расправу. Министарство привреде и предузетништва је задужено да организује и спроведе јавне расправе у року од 60 дана.

С тим у вези Министарство позива све заинтересоване институције, организације и лица на јавне расправе које ће се одржати према сљедећем распореду:

tabela javna rasprava

Јавне расправе се организују уз подршку пројекта "Допринос организације цивилног друштва развоју социјалног предузетништва", који финансира Европска унија, а имплементирају Фондација Лара Бијељина и Фондација локалне самоуправе Сарајево.

Уважавајући све епидемиолошке препоруке надлежних институција у Републици Српској, на презентацији ће бити испоштоване све мјере социјалне дистанце и дозвољеног броја учесника.

Нацрт Закона можете погледати на линку: ОВДЈЕ.

pogledano 890 puta