Četvrtak, 08 April 2021 11:49

Javna podjela sadnica bijelog jasena u sklopu svjetske akcije "Trillion Trees"

bijeli jasen ilustracijaZahvaljujući inicijativi NVO Zeleni Razvojni Centar, Opština Srebrenica se pridružila akciji Posadi Svoj Hlad gdje je sam projekat usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svjetske akcije "Trillion Trees" Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Takođe, ovaj projekat je usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Ovom prilikom obavještavamo sve zainteresovane građane, škole i obdaništa da će biti organizovana javna podjela sadnica 9. aprila (petak) u 12 sati, na Trgu Mihajila Bjelakovića u opštini Srebrenica.

U akciji se djele dvogodišnje sadnice bjelog jasena uz uputstvo za sadnju. Sadnice bijelog jasena su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana.

Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promjena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici!

pogledano 2608 puta