Ponedjeljak, 28 Septembar 2020 20:13

U Kući dobrih tonova otvoren Multimedijalni centar i biblioteka

kuca dobrih tonova multimedijalni centatPeter Cronin, direktor Ureda za demokratizaciju USAID i Ismar Porić, generalni menadžer i umjetnički direktor "Kuće dobrih tonova" iz Srebrenica su danas u prostorijama "Kuće dobrih tonova" u Srebrenici zvanično otvorili moderno opremljen Multimedijalni i interdiciplinarni centar sa bibliotekom.

Centar je namijenjen djeci i mladima koji kroz aktivnosti "Kuće dobrih tonova" imaju priliku da usvajaju nova znanja i vještine, da se druže i zajedno osmišljavaju aktivnosti od kojih će oni i njihova zajednica imati koristi.

"Nama je od velike važnosti da promovišemo pozitivne priče iz Srebrenice o različitim segmentima života u ovom gradu. Mi smo ponosni da će ovaj centar biti mjesto koje će zbližavati mlade istraživače iz Srebrenice i regije. Ključno je važno da ponudimo mladim pristup obrazovnim sadržajima kroz koje će se oni upoznati sa novim inovativnim perspektivama na svakodnevni život i društevno okruženje", istako je Cronin.

Centar je opremljen zahvaljujući učešću "Kuće dobrih tonova" u USAID-ovom Mirovnom projektu "PRO-Budućnost" koji implemtentira Catholic Relief Services (CRS) iz Sarajeva. Predstavnici projekta "PRO-Budućnost" su ovim povodom donirali knjige za biblioteku i pohvalili incijetive koje poduzimaju uposlenici i korisnici "Kuće dobrih tonova".

"Centar je otvoren svakodnevno i svi korisnci imaju priliku učestovati kako u raznim radionicama, tako i u kulturnim, zabavnim i obrazovnim programima. Svima su dostupni sadržaji koje kreiramo i svi mogu učestvovati u njihovom kreiranju. Nastojimo ugostiti kvalitetne predavače i svaka nova perspektiva i iskustvo su dobrodošli. Koristeći ono što im se nudi kroz naše aktivnosti, djeca i mladi će kvalitenije prvoditi slobodno vrijeme", rekao je Porić.

Kuća dobrih tonova je osnovana prije deset godina i kroz svoje programe nudi muzičke radionice i radionice plesa, časove njemačkog jezika i niz drugih sadržaja edukativnog karaktera.

pogledano 903 puta