Printaj ovu stranu
Utorak, 04 Avgust 2020 12:33

Upozorenje građanima na olujni vjetar i obilne kišne padavine

olujno nevrijemeSlužba Civilne zaštite opštine Srebrenica obavještava stanovništvo na području opštine Srebrenica da je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao upozorenje, odnosno ranu najavu grmljavinskih procesa i lokalnih nepogoda.

U skladu sa upozorenjem/ranom najavom grmljavinskih procesa i lokalnih nepogoda u toku današnjeg dana (04.08.2020. godine) zbog jakog jugozapadnog strujnja u oblasti planina, očekuje se česta pojava kiše, pljuskova i lokalnih grmljavinskih procesa. Prema podnevu i poslijedpodne očekuje se sve više oblaka u svim predjelima uz jak olujni vjetar, te obilne kišne padavine praćene pljuskovima (od 30 l/m2 do 40 l/m2).

Obavještavamo stanovništvo i pravna lica sa područja opštine Srebrenica, a koja se nalaze u blizini lokalnih vodotoka "Križevice", "Jadra", "Blječevske", "Saške", "Potočarske rijeke" i ostalih manjih vodotoka koji su bujičnog karaktera, da blagovremeno sklone i zaštite materijalna dobra kako ista ne bi bila zaplavljena, te oštećena usljed prognoziranih olujnih udara vjetra i pojave grada.

pogledano 1095 puta