Ponedjeljak, 22 Juni 2020 08:47

Upozorenje Službe Civilne zaštite Srebrenica na obilne kišne padavine

poplave srebrenica 2014Služba Civilne zaštite opštine Srebrenica obavještava stanovništvo na području opštine Srebrenica da je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao upozorenje na obilne kišne padavine, te moguću pojavu bujičnih poplava u regionima intenzivnijih padavina.

U skladu sa upozorenjem izdatim od strane Hidrometeorološki zavod Republike Srpske dana 22. juna 2020. godine (ponedjeljak) se očekuje novih kišnih padavina od 20 l/m2 do 35 l/m2, lokalno i više do 70 l/m2, što zbog zasićenosti tla od jučerašnjih kišnih padavina i padavina iz prethodnih dana, može prouzrokovati lokalne bujične poplave malih vodotoka u tim regionima. To se posebno odnosi na centralni pojas (Banja Luka, Doboj, Sarajevsko-romanijska regija i Podrinje).

U noći na 23. juni 2020. godine (utorak) očekuje se još padavina na istoku, uglavnom od 10 l/m2 do 15 l/m2, dok će od centralnih predjela na sjever i zapad padavine prestati.

U skladu sa upozorenjem Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, a uzimjući u obzir činjenicu da su lokalni vodotoci zbog kiše koja je padala u prethodnom periodu u blagom porastu, obavještavamo stanovništvo i pravna lica u blizini lokalnih vodotoka "Križevica", "Jadar", "Blječevska rijeka", "Potočarska rijeka" i ostalih manjih vodotoka na području naše lokalne zajednice koji su bujičnog karaktera, da blagovremeno skloni i zaštiti materijalna dobra kako ista ne bi bila zaplavljena.

pogledano 1176 puta