Printaj ovu stranu
Utorak, 19 Maj 2020 19:43

Uručen sjemenski materijal i pumpe za voće za 120 korisnika

pomoc poljoprivreda covid19Danas je u Srebrenici izvršena podjela preostalog sjemenskog materijala i pumpi za voće za 120 korisnika za proljetnu sjetvu koje je donirano od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Podsjećamo, u aprilu je uručen prvi dio poljoprivrednog paketa korisnicima, a radi se o vanrednoj mjeri podrške malim poljoprivrednim proizvođačima, a u cilju omasovljenja poljopriveredne proizvodnje, odnosno prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.

"U aprilu smo podijelili jedan dio sjemenskog paketa. U ovom drugom dijelu korisnicima su uručene priskalice i rasadni materijal. Opština Srebrenica će izdvojiti određena budžetska sredstva za pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Imali smo podršku kroz sufinansiranje proljetne sjetve u iznosu od 50%. Imamo podršku voćarskoj proizvodnji, poljoprivrednim zadrugama. U narednom periodu će ići i javni poziv za dodjelu plastenika, i sistema za navodnjavanje. Cilj je da omasovimo poljoprivrednu proizvodnju. Ovim prijektom je obuhvaćeno 120 korisnika, a sve je to realizovanu u sradnji sa predsjednicima Mjesnih zajednica", rekao je Cvijetin Maksimović, načelnik odjeljenja za privredu u opštini Srebrenica.

(RTV Srebrenica)

pogledano 1212 puta