Printaj ovu stranu
Srijeda, 25 Decembar 2019 08:44

Radost Božića: U Srebrenci služena misa polnoćka

sluzena misa katolicki bozicU crkvi Svete Marije u Srebrenici ovo je treća godina kako se služi božićna misa polnoćka koju je predvodio fra Franjo Ninić, župnik župe Srebrenica-Zvornik.

Prošle godine misa polnoćka služena je u Zvorniku, a ove godine u Srebrenici gdje su se okupili vjernici iz ovog mjesta kao i Bratunca, Zvornika i Vlasenice.

Nešto ranije vjernici su se pristigli u prostorijama crkve gdje su pjevali božićne pjesme i pripremali se za misu.

"Poruka Božića je da je bog prišao čovjeku na jedan poseban način i postao čovjek. Vjernici sa ovog mjesta žele poslati poruku mira, ljubavi, zajedništva i bratstva, svakom čovjeku u našoj zemlji i čitavom svijetu", rekao je fra Franjo.

Misa u ponoć, ponoćka, je zapravo početak božićnog slavlja, iščekivanja za koje se vjernici pripremaju mjeseca dana i na sam dan Božića proslavlja se najveći praznik rođenje Spasitelja Isusa Hrista gdje se pjevaju tradicionalne božićne pjesme koje su ispunjene porukom mira, zahvalnosti i radosti slavlja i ljubav koju ljudi moraju živjeti i svjedočiti.

Fra Franjo kaže da je Božić dio radosti koja izlazi iz spoznaje da bog želi biti sa ljudima koji imaju grijehove, mane i radosti.

Uz riječi "Čestit Božić i blagoslovenu Novu godinu" fra Franjo čestitao je svim ljudima praznik.

(eSrebrenica)

pogledano 408 puta