Utorak, 19 Novembar 2019 13:35

SŠC Srebrenica u finalu najbolje tehnološke inovacije

ssc srebrenica takmicenje parfemdzijePovodom učešća u finalu takmičenja srednjoškolaca za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj učenici Srednjoškolskog centra Srebrenica danas su za medije predstavili svoje proizvode, parfeme sa kojima će se takmičiti u finalu među šest ekipa.

SŠC Srebrenica već pet godina bilježi sjajne uspjehe na takmičenju mladih inovatora, INOST u Banja Luci.

Profesorka Svetlana Tomić, vođa tima "Parfemdžije", kaže da su pozvani iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo da nastave takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju koje zajedno organizuju Republika Srpska i Srbija.

"Bio je to veliki izazov, ali smo prihvatili ponudu i krajem aprila krenuli u proces takmičenja u kome je učestvovao 21 tim RS u organizaciji resornog ministarstva i tehnoloških fakulteta iz Novog Sada i Beograda čiji profesori prate i ocjenjuju rad školskih inovativnih timova", kaže Tomićeva.

Tim "Parfemdžije" čine profesorka Tomić i profesorka Rada Popović koja predaje farmaceutsku grupu predmeta u SŠC-u, asistent tim je mlada profesorka Svjetlana Jovanović, a timu su učenice Tijana Marković i Marica Milosavljević, a umjesto ranijih članova tima Lidije Polić i Ilije Genge, koji su završili srednju školu, u timu su novi članovi, učenici Vukašin Jovanović i Elma Salkić.

Zbog smanjivanja troškova završni trening će se održati preko Skajpa 26. novembra i finalno takmičenje, odnosno proglašenje pobjednika 13. decembra, kako kaže Tomićeva, najvjerovatnije u Banja Luci.

(eSrebrenica)

pogledano 210 puta