Printaj ovu stranu
Utorak, 03 Septembar 2019 20:37

Održana Franjevačka ljetna škola duhovnosti u Srebrenici

franjevacka ljetna skola srebrenicaFranjevačka ljetna škola duhovnosti održana je od 25. do 28. avgusta gdje su upriličena predavanja, posjete, izleti i razgovori uz molitvu za mir.

Polaznici ove škole koja se od prošle godie održava u Srebrenici upozali su se sa istorijom Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Svetim Franjom, franjevačkom duhovnošću, te vjerskim i istorijskim lokacijama Srebrenice.

Tema ovogodišnje Franjevačke ljetne škole duhovnosti je „800 godina susreta Sv. Franje i sultana“ gdje su održana razna predavanja i mise, a ove godine učešće je uzelo 24 polaznika.

Franjevačke ljetne škole duhovnosti od 2017. godine se održava u Srebrenici.

Predavači ove godine bili su fra Vili Radman, fra Miro Jelečević kao i fra Joso Oršolić, župnik Zvornika i Srebrenice koji kordiniše ovom školom koji su govorili o temam Svetog Franje i sultana.

Učesnici Franjevačke ljetne škole imali su priliku da posjete razne lokacije među kojima je manastir u Sasama, kao i druge islamske i pravoslavne vjerske objekte. Takođe, organizovana je posjeta Memorijalnom centru Srebrenica i molitva za žrtve rata.

Poručeno je da se učesnici ljetne škole mole za dobro i mir, duhovnu i materijalnu obnovu ruševina, kao i za mir među svim narodima Bosne i Hercegovine.

(eSrebrenica)

pogledano 610 puta