Printaj ovu stranu
Srijeda, 21 Avgust 2019 10:39

Besplatni udžbenici za srebreničke osnovce i srednjoškolce

udzbeniciOpština Srebrenica nastavlja tradiciju podrške učenika koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica kupovinom udžbenika i ustupajući na korištenje polovne udžbenike.

Hasudin Mustafić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis ove opštine kaže da je do sada pristiglo oko 30 zahtjeva za ovaj vid pomoći.

"Opština Srebrenica budžetom je planirala 10.000 KM za ovu stavku, a prošle godine pristiglo je 86 zahtjav za ovaj vid pomoći, dok i ove godine očekujemo približno isti broj", kaže Mustafić.

On kaže da se učenici prema zaduženim udžbenicima ponašaju domaćinski i da vode računa i svake godine ih vrate i zaduže druge.

U školskoj 2019/2020. godini biće obezbijeđeni udžbenici za oko 9.300 učenika prvog i oko 9.700 učenika drugog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj, saopšteno je nedavno iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Praksa je da se koriste polovni udžbenici koji se ustupaju na korištenje učenicima, a svake godine kupuju se i novi čime se obanavlja fond, neophodni za svaki razred osnovne i srednje škole.

(eSrebrenica)

pogledano 675 puta