utorak, 10 Januar 2017 13:09

Prohodni svi putevi na području opštine Srebrenica

srebrenica pod snijegomPrema informacijama nadležnog odjeljenja Opštinske uprave Srebrenica svi lokalni i nekategorisani putevi na području Srebrenice su prohodni, te se čišćenje odvija redovno i prema utvrđenom redoslijedu koje provode firme koje su zadužene za zimsko održavanje puteva sa područja naše opštine.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Bratunac, poslovne jedinice Srebrenica, cijelo područje Srebrenice ima električnu energiju, a prema informacijama iz JKP "Polet" Srebenica, uredno je i vodosnadbijevanje.

Svi važniji putni pravci u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su prohodni, ali se vozačima savjetuje da zbog poledice budu oprezni, jer niska temperatura usporava djelovanje posipnog materijala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse "Drinatrans" iz Zvornika.

Republička uprava Civilne zaštite saopštila je da građani mogu da pozovu telefonski broj 121 ako im je potrebna pomoć, zaštita ili spasavanje zbog novonastale situacije i ekstremno niskih temperatura. Iz Civilne zaštite apeluju da građani narednih dana pažljivo planiraju boravak na otvorenom, a vozači i pješaci da budu oprezni zbog poledice.

Zima ovih dana itekako pokazuje svoje zube, a narandžasto upozorenje zbog opasnih hladnoća i jakih do olujnih udara vjetra na snazi je za cijelu zemlju do sutra. Građanima se preporučuje da bez velike potrebe ne izlaze iz svojih domova, a to se posebno odnosi na hronične bolesnike, trudnice i djecu. Većina ulica je pod ledom, pa posebno treba paziti prilikom kretanja da ne bi došlo do lomova.

"Obucite se toplo, slojevito, jer slojevito oblačenje pravi tampone koji zadržavaju toplotu tijela, zaštitite one dijelove koji su otvoreni, kao što je lice, ruke, glava i posebno treba obratiti pažnju da se zaštiti glava, da se oblače kape i tople čizme, savjeti su za stanovništvo.

pogledano 378 puta