Nedjelja, 03 Juni 2018 18:06

I ove godine studenti iz Amerike poklanjaju školsku opremu

skolske torbeStudenti Fakulteta političkih nauka Univerziteta Klemson iz Južne Karoline (SAD) već tradicionalno, devet godina posjećuju Srebrenici, a za mališane pripremaju poklone, a ovog puta bili su u Skelanima.

I ove godine američki studenti, predvođeni profesorom Vladimirom Matićem sa Univerziteta Klemson, posjetili su Srebrenici i Bosnu i Hercegovinu nakon čega nastavljaju svoje putovanje regionom.

"Studenti se nalaze na studijskom putovanju kroz četiri balkanske zemlje: BiH, Srbiju, Hrvatsku i Crnu Goru. Prilikom prve posjete sa Univerziteta Klemson u 2011. godini, od strane samih studenata pokrenuta je ova inicijativa da se nešto pokloni djeci koja traje i danas", rekao je profesor Matić.

Nakon područnih školi, Kuće dobrih tonova i Prve osovne škole Srebrenica, Internatskog smještaja Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus u Potočarima školska oprema uručena je učenicima Osnovne škole “Kosta Todorović” iz Skelana.

Odmah po povratku, ova grupa studenata prikupljaće sredstva za školski pribor koji će naredne godine uručiti nova grupa studenata iz Amerike.

(eSrebrenica)

pogledano 913 puta