Petak, 16 Mart 2018 10:45

Јубилеј 110 година ОО СПКД "Просвјета" Сребреница

srebrenica panorama 320x240Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Сребреница дводневним програмом ће обиљежити 110 година постојања.

Подсјећамо да је СПКД "Просвјета" основано 1902. године у Сарајеву, а након пет година 1907. године основан је Општински одбор у Сребреници.

Упркос историјским околностима честих опструкција и забрана рада "Просвјета" је била и остала језгро очувања и његовања културног и духовног идентитета на овим просторима.

У уторак, 20. марта, у Народној библиотеци Сребреница са почетком у 16 часова биће одржана промоција првог броја часописа за културу, науку и умјетност "Сребрни Вијенац" у издаваштву СПКД "Просвјета" Сребреница, а затим и промоција књиге Бранка Филиповића "Црни врх - село у Осату".

На Свјетски дан поезије, 21. марта, у Великој сали Културног центра у Сребреници са почетком у 16:30 часова биће одиграна позоришна предства из Београда "Последња песма" као први позоришни комад о Јовану Дучићу, великом писцу, пјеснику и дипломати.

Позивамо све грађане да својим присуством увеличају овај културни празник у Сребреници.

pogledano 963 puta