Nedjelja, 26 Novembar 2017 20:58

Srebrenica domaćin Internacionalnog Kung Fu Wushu turnira

kung fu wushu srebrenicaPočetkom decembra mjeseca, tačnije 09. decembra 2017. godine, u Srebrenici će se održati Internacionalni Kung Fu Wushu "Srebrenica Open 2017" u organizaciji Kung Fu Ving Tsun Klub "Srebrenica".

Trener Isak Džanić kaže da je do sada prijavljeno nekoliko ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske i da se očekuju takmičari iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Makedonije i Češke.

"Što se tiče priprema naših takmičara, naš klub će uzeti učešće sa 14 takmičara, mi smo počeli pripreme i naši takmičari će biti spremni. Iako su uslovi za pripreme nikakvi, mi i dalje treniramo bez adekvatne, nikakve opreme ali baš zato ćemo pokazati da zaslužujemo da se našem klubu pomogne", istakao je Džanić.

On kaže da je u podršci organizacije ovog takmičenja mali broj privrednih subjekata uzeo učešće, te ovom prilikom poziva sve da pomognu organizovanje internacionalnog takmičenja u Srebrenici.

Kung Fu Ving Tsun Klub "Srebrenica" počeo je sa radom u septembru prošle godine, prije nekoliko mjeseci zvanično je i registrovan, i od tada je osvojio 36 medalja i bio domaćin 12. WuShu prvenstva Bosne i Hercegovine.

(eSrebrenica)

pogledano 723 puta