Ponedjeljak, 07 Novembar 2016 11:34

Svijež početak za Omladinski savjet Srebrenice

omladinski savjet srebrenicaPočetkom ovog mjeseca u saradnji sa omladinskom organizacijom iz Jelaha i Domino mrežom smo realizovali drugi dio putujućeg teatra koji je za cilj imao da održi nekoliko kreativnih radionica sa djecom iz Javne ustanove "Prva osnovna škola Srebrenica", ali isto tako i da postavimo temelje za neke nove ideje koje planiramo da realizujemo u narednom periodu. Ove radionice smo održali u Motelu Alić, jer prostorije Omladinskog centra nisu prilagođene za rad u zimskom periodu.

Pored ovog radili smo i u staroj zgradi omladinskog centra na prostornoj rekonstrukciji i popisu starog inventara i kreiranju liste potrebnog inventara i materijala. Takođe smo imali i dosta radnih sastanaka na kojima smo uglavnom razgovarali o kreiranju online platforme i kreiranju godisnjeg plana za narednu godinu.

I spomelula bih jos da se nas tim mladih ljudi proširio na mlade ljude iz evrope i svijeta koje zele zajedno sa nama da planiraju i realizuju aktivnost u Srebrenici. Želimo da promijenimo imidž Omladinskog savjeta Srebrenice i da pored aktivnosti koje smo do sada realizovali da realizujemo i neke nove aktivnosti koje su iz polja edukacije djece mladih i odraslih, rada sa djecom i kreiranje korisno provedenog slobodnog vremena za sve gradjane Srebrenice. Takodjer radimo i na održivosti Omladinskog savjeta i otvaranju radnih mjesta u Omladinskom savjetu. S obzirom da se bliži kraj kalendarske a i budžetske godine privodimo kraju pisanje naravtivnog i finansijskog izvještaja za Omladinski savjet.

U narednom mjesecu planiramo da uradimo informativne dane za učenike, profesore i roditelje u Osnovnoj skoli, ali i pordučnim Osnovnim školama i Srednjoj školi gdje ćemo predstaviti nas dosadašnji rad i aktivnosti za narednu godinu. Pored ovog planiramo dva sastanka u opštini, jedan sa odjeljenjem za društvene djelatnosti koje je zaduženo za nas a drugi sa kabinetom načelnika i načelnikom.

Takođe da ih uputimo u predhodne i buduce aktivnost i mogućnosti kako nas mogu podržati u još vjećoj mjeri i kako da stvari u Srebrenici promjenimo na bolje.
Pošto smo članice različitih mreža predstoje i godišnje skupštine tih mreža tako da ćemo uzeti učesce i na tim skupštinama. Jedna od značajnijih sigurno će biti skupština Omladinskog savjeta Republike Srpske gdje ćemo pokušati sa kolegama iz regije da izlobiramo da susretih mladih RS-a naredne godine bude na našoj regiji što bi omogućilo da preko 150 mladih iz naše države a i vani boravi u isto vrijeme na našoj regiji i bolje je upozna i doprinese razvoju naše regije.

Radićemo na edukaciji našeg tima na polju pisanja projekata i apliciranja na određene javne pozive. Završicemo rekonstrukciju nove zgrade Omladinskog savjeta i zvanično ćemo je otvoriti krajem ove godine.

Programi kreću od januara naredne godine a više o tome ćete saznati krajem ove godine do naseg narednog javljanja.Sve informacije možete takođe dobiti i putem društvenih mreža.
Veoma smo zahvalni svim našim prijateljima i partnerima širom svijeta za njihov doprinos i pomoć koju su nam pružili tokom čitavog perioda.

Posebnu zahvalnost dugujemo: Opštini Srebrenica, Motel Alić, Pension Misirlije, Bato’s, Café Marlboro, Tina Ellen Lee, Opera Circus and TCFT UK Olaf-Gamal Deussen European Commission (Human Rights) Sarajevo, Unique Organisation Jelah, Mozaik Foundation Sarajevo.

pogledano 809 puta