Petak, 29 Septembar 2017 08:11

Djeca iz Srebrenice osvojila su prestižnu američku nagradu

superar horDjeca iz Srebrenice, "Kuća dobrih tonova", osvojila su prestižnu američku nagradu "Top achievement in music" za pjesmu "Love People" koju dodjeljuje Global Music Award.

Pjesmu "Love People" napravio je dječiji hor "Kuća dobrih tonova" iz Srebrenice sa 15 horova, 1.000 djece iz čitavog svijeta, čime je ova pjesme postala globalna dječija himna.

Horovi iz svih dijelova svijeta, od Novog Zelanda do Venecuele, Južne Afrike, Japana, Kanade, Palestine i mnogi drugi, dali su svoj doprinos pjesmi "Love People", koja slavi ljubav i razumijevanje između ljudi.

Global Music Awards (http://www.globalmusicawards.com/) je prestižno međunarodno muzičko takmičenje koje obraća pažnju na umjetnike koji su nedovoljno zastupljeni u medijima sa ciljem predstavljanja novih muzičkih ostvarenja.

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, scenario i režiju spota potpisuje Damir Bašić.

Pjesma "Love People" nastala je u sklupu humanitarne kampanje "Kad se srca slože" kojom je dječiji hor "kuća dobrih tonova" prikupio 10.000 evra za pomoć školama oštećenim u poplavama 2014. u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

(eSrebrenica)

pogledano 974 puta