Subota, 16 Septembar 2017 20:21

Sulejmanović poklonio sportsku opremu košarkašima u Srebrenici

kk guberEmir Sulejmanović, člana španskog košarkaškog prvoligaša Montakid Fuenlabrade i njegov prijatelj, poklonili su set dresova i trenerki za najmlađe košarkaše srebreničkog kluba "Guber".

Zajedno sa svojim prijateljem iz Francuske, Emir je poslao sat od 12 trenerki i set od 12 dresova za najmlađe košarkaše koji bi trebali i ove godine da se takmiče u nižim ligama.

"Odluka je bila lagana, veoma sam vezan za Srebrenicu, a djeci ću uvijek pomagati. Znam koliko je važno pružati im podršku i razveseliti ih, a ovog puta sam odabrao Guber. Svako dijete zaslužuje priliku i dobre uslove za rad, a sport je itekako važan za razvoj i zdravlje", kaže Emir.

Dječaci i djevojčice iz ovog kluba presretni su novim dresovima i trenerkama.

"Ovo je za nas posebna čast da od jednog vrhunskog sportiste dobijemo ovako vrijednu i potrebnu sportsku opremu koja će nam itekako koristiti u takmičenju", kaže Dragan Bibić, trener KK "Guber" Srebrenica, koji se zahvalio Emiru.

Emir je prošle godine posjetio ovaj klub kada je sa mališanima održao trening i tada je rekao da je tu da promoviše sport.

Njegov otac Nedžad rekao je da oni žele da za djecu u Srebrenici organizuju jedna košarkaški kamp na čemu će raditi.

"Trenutno imam mnogo klupskih obaveza u Španiji, ali svakako planiram napraviti kamp u Srebrenici te se družiti s djecom i zaigrati košarku", poručio je Emir.

(eSrebrenica)

pogledano 553 puta