Nedjelja, 27 Avgust 2017 19:27

Franjevačka ljetna škola duhovnosti održana u Srebrenici

franjevci u srebreniciKao i prethodnih godina i ove godine je od 20. do 25. avgusta održana već tradicionalna Franjevačka ljetna škola duhovnosti.

Novost je u tome što je ovogodišnja škola održana u Srebrenici, mjestu koje je važno za povijest franjevaca Bosne Srebrene. Voditelj Franjevačke škole duhovnosti je bio fra Joso Oršolić, župnik župe Zvornik/Srebrenica i ravnatelj Humanitarne organizacije "Kruh sv. Ante".

Program Franjevačke ljetne škole duhovnosti sastojao se od molitve, predavanja, zajedničkih izleta i druženja u Podrinju. U Franjevačkoj školi duhovnosti je sudjelovalo 15-ak sudionika iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i svi oni su po završetku primili i diplomu o pohađanju ove škole. Svakoga dana su se izmjenjivali različiti predavači koji su polaznicima govorili o različitim vidovima franjevačke duhovnosti.

Zadnji dan je bio poseban, jer su Srebrenicu posjetili i bogoslovi svih franjevačkih ogranaka s hrvatskog govornog područja koji se trenutno pripremaju za vječne zavjete, a domaćin im je Provincija Bosna Srebrena. Oni su s polaznicima zajednički slavili Svetu misu, posjetili Memorijalni centar u Potočarima i ostali u zajedničkom druženju.

Izvor: Katolička Tiskovna Agencija

pogledano 456 puta