Ponedjeljak, 31 Juli 2017 11:22

Drugi okrugli sto "Dijaspora za ekonomiju regije"

dijaspora za ekonomiju regijeNakon prvog uspješnog okruglog stola, 8. augusta u Srebrenici će se održati drugi okrugli sto "Dijaspora za ekonomiju regije".

Razvojni programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini organizuje okrugli sto pod nazivom "Dijaspora za ekonomiju regije" sa ciljem intezivnijeg uključivanja dijaspore u razvoj opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Grada Zvornika.

Ljudi iz dijaspore postaju sve važnije u radu javnih institucija i donatora, zbog toga UNDP planira organizirati niz okruglih stolova kako bi članovima dijaspore pružio mogućnost da izraze svoje interese, očekivanja i rezervacije oko angažmana u razvoju regiona.

Cilj ovih konsultacija je da UNDP zajedno sa javnom upravom olakša investiranje u region od strane dijaspore.

Okrugli stolovi imaće dvije rasprave: jednu na temu unapređenja javne infrastrukture, i drugu na temu razvoja privatnog sektora. Tokom svake od ovih rasprava, učesnici će imati priliku odgovoriti:

– Kako investicije, doznake i donacije mogu biti efikasno i strateški investirane?
– Koji su to elementi koji ograničavaju veći angažman dijaspore?
– Kakvi mehanizmi bi se mogli konstruisati kako bi se članovima dijaspore olakšalo investiranje?

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovim okruglim stolovima, cijenit ćemo da nas što prije kontaktirate i izrazite želju za učešćem. Na osnovu vaših prijava, UNDP će razviti detaljniju agendu.

Prijavite se na telefon (Viber): +38761183622 ili E-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. (dostavite vaše ime i prezime, mjesto stanovanja, obrazovanje i zbog čega se prijavljujete na okrugli sto).

pogledano 366 puta