Srijeda, 12 Juli 2017 15:58

Naredne sedmice kreće sanacija glavne saobraćajnice u Srebrenici

rekonstrukcija saobracajnice srebrenicaDirektor "Zvornik puteva" iz Zvornika Jelenko Vasić potvrdio je za portal eSrebrenica da bi sanacija glavne saobraćajnice trebala da počne naredne sedmice.

Prema njegovim riječima, provjera instalacija je počela 22. maja kada se iskopao asfalt u dužini između 50 i 100 metara ispred Kultunog centra Srebrenica nakon čega je sve stalo jer nisu imali građevinske dozvole.

"Problem je bila dozvola i ovog puta odabrali smo da idemo drugom metodom kako bi radovili počeli u ponedjeljak, 18. jula", ističe Vasić.

Vasić kaže da je u startu bio problem jer je projekat bio u formi rekonstrukcije zbog čega su potrebne dozvole resornog ministarstva.

"Ovim projektom se ne radi mijenjanje bitnih elemenata u glavnoj saobraćajnici, pa smo taj dio preformulisali i ićićemo u formi dobijanja putne saglasnosti za izradu kišnog kolektora i na taj način počećemo sa radovima", objašnjava Vasić.

On kaže da za dozvolu za obnovu trotoara nadležnost ima Opština Srebrenica, a UNDP će u narednih nekoliko dana raspisati konkurs za izvođača radova za trotoare od Soloćuše do Učine bašte.

Kako kaže naš sagovornik, obnova glavne saobraćajnice biće od autobuske stanice do Motela "Alić" i ovog puta neće obuhvatiti dio do Učine bašte i nije upoznat zašto je ponovo došlo do izmjena.

"Ukoliko i taj dio ne bude ušao u ovaj projekat, mi ćemo, u saradnji sa JP ‘Putevi Republike Srpske’ presvući dio puta koji je bio dio projekta ‘Rehablitacija dijelova regionalnih puteva’ dok bi ostatak tog puta trebali da vidimo kako da se završi ta dionica”, kaže Vasić.

Sredstva za sanaciju glavne saobračajnice obezbijedila je Vlada Srbije na prvoj investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici 2015. godine u iznosu od 688.976 eura.

Projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice uradio je Institut CIP iz Srbije, a izvođač radova je “Zvornikputevi” iz Zvornika. Rok za završetak radova je septembar 2017. godine.

(eSrebrenica)

pogledano 490 puta