Petak, 28 April 2017 18:56

SO Srebrenica: Nova skupštinska većina, smjene i imenovanja

nova skupstinska vecinaDanas je održana V redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je formirana nova skupštinska većina.

Odlukom nove skupštinske većine smijenjen je dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Hamdija Fezjić, a izabran novi predsjednik Skupštine opštine Alija Tabaković, zatim je smijenjen i potpredsjednik Skupštine opštine Radomir dr. Pavlović, a na njegovo mjesto izabran je Milorad Stanojević.

U nastavku sjednice smjenjeni su načelnici odjeljenja Opštinske uprave Srebrenica koji su imenovani u prethodnom skupštinskom sastavu, tako da su izglasani novi.

Na mjesto načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise umjesto Bege Bektića imenovana je Mediha Smajić, na mjesto načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove umjesto Bojana Josipovića imenovan je Dane Katanić.

Također je smijenjen i načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj Cvijetin Maksimović, a imenovan je Dragan Janjić.

Načelnik odjeljenja za finansije ostao je Davor Maksimović, kao i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Sadmir Nukić.

Smijenjen je vršioc dužnosti direktora JU "Dom zdravlja" Srebrenica Aleksandar Jovanović, a kao novi vršioc dužnosti direktora imenovana je Slađana Božić.

Svaki prijedlog izglasan je sa 11 glasova "ZA" odbornika nove skupštinske većine.

Nastavak V redovne sjednice zakazan je za četvrtak, 4. maja 2017. godine, kada će se razmatrati razrješenje dužnosti v.d. direktora svih javnih ustanova opštine, te imenovanje novih.

pogledano 296 puta