četvrtak, 04 Maj 2017 21:36

Održan nastavak V redovne sjednice SO Srebrenica

nastavak v redovne sjedniceDanas je održan nastavak V redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je nova skupštinska većina koju čine 11 odbornika smijenila pet vršioca dužnosti direktora javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština opštine, a koje je prije mjesec dana imenovala prethodna skupštinska većina, te imenovala nove vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje.

Sa vršioca dužnosti direktora JP JS "RTV Srebrenica" smijenjen je Adem Mehmedović (SDA), a kao novi vršioc dužnosti direktora imenovan je Suljo Čakanović (SDA), sa vršioca dužnosti direktora JU "Kulturni centar" Srebrenica smijenjena je Slađana Petković (SDP), a kao novi vršioc dužnosti imenovan je Senad Subašić (SDA), sa vršioca dužnosti direktora JU Dječiji vrtić "Poletarac" smijenjena je Tifa Efendić (SDA), a kao novi vršioc dužnosti imenovana je Mirela Hodžić (SDA), sa vršioca dužnosti direkora JU "Centar za socijalni rad" smijenjena je Vesna Jovanović (SNSD), a kao novi vršioc dužnosti imenovana je Biljana Rakić (SDS).

Vršioc dužnosti direktora Turističke organizacije Srebrenica nije smijenjen na današnjoj sjednici Skupštine opštine, tako da je do okončanja konkursne procedure ostao Slaviša Petrović (DNS).

Na prvom dijelu V redovne sjednice koja je održana 28. aprila 2017. godine razrješen je vršioc dužnosti direktora JU "Dom zdravlja" Srebrenica Aleksandar Jovanović (SNSD), a kao novi vršioc dužnosti imenovana je Slađana Božić (PDP).

Obzirom da je iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine stigao dopis o nespoivosti vršenja obaveza prema Opštinskoj izbornoj komisiji Srebrenica, danas je sa pozicije predsjednika Opštinske izborne komisije Srebrenica razrješen aktuleni zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković, a za novog predsjednika Opštinske izborne komisije Srebrenica imenovan je Sead Alić do okončanja javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Opštinske izborne komisije Srebrenica.

U nastavku V redovne sjednice odbornici su razmatrali i donijeli odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje jednog člana Odbora za žalbe Opštinske uprave Srebrenica.

Odbornici koji čine novu skupštinsku većinu danas su razmatrali i informaciju o donatorskom grantu Kraljevine Saudijske Arabije za Srebrenicu, te donijeli niz zaključaka prema načelniku Opštine koje je neophodno sprovesti u zakonskom roku.

Današnjoj sjednici Skupštine opštine nisu prisustvovali odbornici koji čine skupštinsku opoziciju, izuzev odbornika Miloša Milovanovića (SNSD) koji je izrazio želju za njegovom prisutnošću bez glasanja, a kako bi trenutoj skupštinskoj većini ukazivao na eventualno kršenje Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine.

pogledano 796 puta