Ponedjeljak, 17 April 2017 20:41

Na Guberu uskoro ulična rasvjeta i toaleti

setaliste guberNakon obimnih radova 2015. i 2016. i ove godine nastaviće se radovi na uređenju šetališta Guber.

Prema riječima v.d. direktora JKP "Polet" Srebrenica Bekira Halilovića planirana je realizacija završne faze uređenja šetališta Guber.

"Planirano je djelimičnom postavljanje stubišnih rasvjeta, kako bi srebrenička atrakcija posjetiocima bila dostupna i u noćnim časovima", ističe Halilović.

Sredstva za rasvjetu planirana su budžetom Opštine Srebrenica, a planirana je izgradnja toaleta.

"U ovoj fazi planirana je i izgradnja vanjskih toaleta", rekao je Halilović.

Halilović ističe da je počela gradnja mosta kod Sinus vode gdje će biti napravljen sto i klupe.

"Polet" planira da u saradnji sa nekim od preduzeća koji se bave ugostiteljstvom pokrene i kafić ili mini restoran u montažnoj kući na ovom šetalištu koja bi se posjetiocima nudila osvježenje uz kafu i sok.

Nedavno je "Koalicija Srebrenica", oko koje su okupljene NVO organizacije i pojedinci, a uz podršku OSCE-a organizovala sadnju više od 100 ruža i nekoliko čempresa čime se dodatno daje na važnosti šetalištu Guber.

Uređenje Gubera podržao je i portal eSrebrenica organizovanjem građanske akcije "Klupa za Guber" gdje je urađeno više od 20 klupa novčanim donacijama ljudi. Akcija je pokrenuta 2014. godine.

Radovi na uređenju ovog šetališta počeli su u aprilu 2015. nakon čega su se širili, a radnici JKP "Polet" izvodili su radove uz novčanu podršku Opštine Srebrenica i UNDP u BiH.

Izvor: eSrebrenica

pogledano 583 puta