Nedjelja, 16 April 2017 19:56

У наредним данима очекује се пад температура и појава мраза

kisaУПОЗОРЕЊЕ! У НАРЕДНИМ ДАНИМА ОЧЕКУЈЕ СЕ ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ И ПОЈАВА МРАЗА

Метеоролошки билтени
У сриједу (19. Април):
Још хладније уз јаче падавине у свим предјелима. Киша ће падати на југу и у Семберији, у вишим предјелима снијег уз брзи пораст снијежног покривача. Сусњежица и снијег ће падати и понегдје у нижим предјелима на западу и истоку.  У свим предјелима ће бити јачих и обилнијих падавина, а највише кише се очекује у Херцеговини. Јутарња температура ваздуха од 0°C до 4°C, на југу око 7°C, у вишим предјелима од -4°C. Највиша дневна температура ваздуха од 3°C до 7°C, на југу до 12°C, у вишим предјелима испод нуле.
Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У уторак (18.април):
Пријеподне облачно уз слабу кишу повремено. Од средине дана падавине јачају, прво на западу и сјеверу, а затим и на југу и истоку. На југу ће бити и јачих пљускова са грмљавином. Постепено ће јачати и сјеверни вјетар. Температура опада и на планинама ће почети снијег, а увече и у ноћи снијег ће почети и понегдје у брдским предјелима на западу. Јаче падавине ће се наставити и током ноћи. Због јаког вјетра на планинама ће постојати услови за сњежне олује. Јутарња температура ваздуха од 2°C до 8°C. Највиша дневна температура ваздуха од 8°C до 12°C, на југу и југоистоку до 15°C. Увече знатни пад температуре па ће бити од 1°C до 5°C, у планинама од -2°C, на југу још  око 10°C.
Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У понедељак (17.април):
Јутро умјерено до претежно облачно и углавном сухо. Врло слаба киша је могућа само понегдје на југоистоку. На вишим планинама понегдје слаб снијег. Током дана мало топлије уз разведравање и све више сунчаног времена. Поподне и увече повећање облачности на сјеверу које у ноћи доноси слабу кишу. Јутарња температура ваздуха од 2°C до 6°C, на југу око 8°C, у вишим предјелима од -2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 14°C до 19°C, у вишим предјелима од 9°C.
Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Извор: "Републички хидрометеоролошки Завод" Бања Лука

pogledano 347 puta