Četvrtak, 30 Mart 2017 21:12

JKP "Polet" vrši pripreme za sanaciju glavne saobraćajnice

kp poletRadnici Javnog komunalnog preduzeća "Polet" Srebrenica nedavno su počeli sa uklanjanjem stabala iz centra grada.

Neka od tih stabala uklonjena su jer su stara i opasna za ljude, dok su druga uklonjena u sklopu pripeme obnove saobraćajnice i trotoara koja je najavljena za april.

"Što se tiče samog poduhvata sječe stabala u ulici "Maršala Tita" on nije došao samoinicijativno od strane uprave KP "Polet", već po nalogu Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica. Kako nam je poznato, u narednom periodu Opština ima u planu sanaciju glavne ulice do Trga "Mihajla Bjelakovića" i da je, shodno tome, bila neophodna sječa stabala", rekao je vršilac dužnosti direktora JKP "Polet" Srebrenica Bekir Halilović.

On ističe da je planirana izgradnja fontane, te uređenje srebreničkog parka.

"Uz sanaciju ove ulice, odnosno trga, planirano je i uređenje gradskog parka, kao i izgradnja fontane koja bi trebala biti smještena na "ostrvu" u kružnom toku ispred marketa "Zvorničanka" u Srebrenici", ističe Halilović.

Fontana će biti izgrađena sredstvima Vlade Brčko Distrikta gdje je planirano 200.000 KM, a u toku je priprema projektne dokumentacije.

On ističe da uposlenici ovog preduzeća obavljaju i druge radove na održavanju i čišćenju javnih površina.

Izvor: eSrebrenica

pogledano 342 puta