ponedjeljak, 27 Mart 2017 12:18

Успјеси ЈУ "Средњошколски центар" Сребреница

ssc srebrenicaВећ дужи низ година ученици ЈУ СШЦ "Сребреница" успјешно наступају на разним такмичењима и смотрама.

Овог пута желимо да најбројимо само неке успјехе наших ученика, који су, истовремено, и успјеси свих нас, односно наше Школе. Пратећи рeзултате сусједних школа, па и шире, можемо констатовати да се имамо чиме похвалити.
На прво мјесто треба издвојити освојену Диплому са златном плакетом за рад "Дјело у настајању Двоугао, Тесла – Тапи" НА ТРАДИЦИОНАЛНОЈ СМОТРИ "ИНОСТ МЛАДИХ" у  Бања Луци, 21-ог априла ове године. Рад је урадила ученица трећег разреда Фармацеутских техничара, Николина Миловановић, а ментор је била професорица Светлана Томић. Иначе, ову престижну награду, под менторством професорице Томић, већ трећи пут, освајају наши ученици у протекле три године. Запажен рад, пројекат фонтане „Тесла“,  на овој смотри, имале су и ученице другог разреда Гимназије, ИВАНА ЈАНКОВИЋ, ТИЈАНА ПЕЈИЋ, ДАНИЈЕЛА ЂОКАНОВИЋ И КАТАРИНА ТРИШИЋ. Ментор је била Александра Тубић, професор физике.

Наша Школа је добила Захвалницу за подршку и ширење научне културе народа на Првом конгресу проналазача, од стране Уније проналазача Србије и дијаспоре под називом „Теслино јединство“.

На Сајму омладинског предузетништва у Милићима, наши ученици Татјана Бибић, Данијела Танасић, Јелена Јањић, Бојана Илић и Бојана Перић у Омладинском предузећу "Рузмарин", направиле су најбољи производ, а предузеће "Маус", ученика Јоване Цвјетиновић, Јасминке Гурдић, Аријане Салиховић, Ибрахима Смајић и Николине Стевановић је проглашено најбољим. Ментори су биле професорице Миленија Николић и Рада Поповић.

На 13. Сајму омладинских предузећа у Сарајеву, предузеће наших ученика "Свјетлост", освојило је Другу награду у категорији Најбољи пословни план.  Ментори су били професорице Миленија Николић и Сенија Пурковић.

У оквиру међународног пројекта "Знање за посао у региону" у организацију Универзитета Едуконс из Новог Сада, ученице Ивана Трипић и Виолета Петровић, освојиле су прва мјеста у реазличитим категоријама, а ученица Марија Грујичић треће мјесто.
Овим успјесима придодали би и запажене резултате на Регионалним такмичењима из математике, српског језика, демократије и физичке културе. Посебно издвајамо, прво мјесто на Регионалном такмичењу из прве помоћи и пласман ученика Зорана Павловића у финале Олимпијаде из Руског језика.
На овогодишњем Регионалном такмичењу у Бијељини из Физике, ученица Ивана Јанковић освојила је треће мјесто, а потом овај успјех поновила и на такмичењу из математике. С обзиром на јаку конкуренцију и велики број такмичара, ово је значајан успјех ученице Иване.

Поводом Дана општине, 11. 03. 2017.г награђени су ученици: Анастасија Малешевић, ученица генерације, најбоље ученице Гимназије Тамара Трипић и Александра Бибић као и ученица Драгица Марковић за хумано поступање. Професор Обрад Авдаловић добио је престижно општинско признање за развој образовања и васпитања

Ако желите да будете најуспјешнији, придружите нам се већ од наредне школске године!
Управа Школе

Прилог:

1. Диплома - III мјесто на регионалном такмичењу из математике

2. Диплома - III мјесто на регионалном тачмичењу из физике

pogledano 559 puta