nedjelja, 26 Mart 2017 14:02

Подјела садница малине и шљиве за сребреничке пољопривреднике

sljive maline ilustracijaУ понедељак 27.03.2017. године ће бити организована подјела садница малине, а у уторак 28.03.2017. године саднице шљиве, као подршка пољопривредној производњи на територији општине Сребреница, а по раније расписаном Јавном позиву.

Укупно ће бити подијељено по 1350 садница малине за 51 корисника по једном дулуму обрадиве површине, те по 300 стабала шљиве за 25 корисника по три дулума обрадиве побршине земљишта.

С обзиром да се на Јавни позив пријавио већи број него што је предвиђено, Општина Сребреница је извршила набавку додатног броја садница малине у сарадњи са сребреничком задругом из разлога да што већи број заинтересованих има могућност да се бави овом граном воћарства која доноси реалне приходе сразмјерно уложеним средствима.

Након завршеног Јавног позива комисија је извршила одабир корисника, а листа је објављена на огласној табли општине Сребреница.

Одабрани корисници по Јавном позиву ће суфинансирати набавку садница у висини од 10% од набавне вриједности, по пакету.

Општина Сребреница ће наставити давати подршку пољопривредној производњи и газдинствима у наредном периоду на основу потреба становништва на терену кроз разне видове подстицаја.

Позивамо све који то нису до сада нису урадили да се региструју као пољопривредно газдинство у АПИФ-у, јер ће основ за било коју врсту подстицаја и приоритет имати она газдинства која су регистрована.

pogledano 614 puta