nedjelja, 12 Mart 2017 22:34

Požar u Srebrenici stavljen pod nadzor, nema povrijeđenih

pozar zgrada baratovaPožar koji je sinoć zahvatio stambenu zgradu u srebreničkom naselju Baratova stavljen je pod kontrolu i nema povrijeđenih.

Požar je prijavljen policiji u 19:55 sati nakon čega su ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica izašle na teren.

"Uzrok požara je zapaljen dimnjak, odnosno ventilacija koju stanari koriste kao dimnjak. U ventilaciji je bila greda koja je planula", kazao je Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica.

Prema njegovim riječima dojavu su dobili dosta kasno, a gašenje požara je otežano zbog limenog krova i nedostatka otvore koji vode na krov.

Suljanović ističe da su svi stanari evakuirani na vrijeme i da nije bilo povrijeđenih ljudi i vatrogasaca. Smatra da će materijalna šteta biti velika, ali da su na vrijeme iznesene i plinske boce.

"Požar je lokaliziran i ostaje nam da izvršimo detaljan pregled kako ne bi došlo do novog požara", kaže Suljanović.

Vatrogasci iz Bratunca s mehanizacijom pritekli su i pomogli u gašenju požara kao i Komunalno preduzeće Polet iz Srebrenice. Radnici Elektrodistribucije Srebrenica reagirali su na vrijeme i isključili struju.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica ranije su skretali pažnju da većina stambenih i poslovnih objekata nema hidrante kao i da ova vatrogasna jedinica nema specijalna vozila koja bi gasila stambene objekte na više spratova.

pogledano 460 puta