ponedjeljak, 06 Mart 2017 13:54

JICA D-HOPE: Budite dio decentralizovane proaktivne izložbe

opstina sara jicaŽELITE DA POBOLJŠATE MOGUĆNOSTI OSTVARIVANJA PRIHODA KROZ RAZVOJ RURALNOG TURIZMA?

ŽELITE LI SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI, U OKVIRU VAŠEG DOMAĆINSTVA, PREDSTAVITI KROZ KATALOŠKU PONUDU?

ŽELITE UNAPRIJEDITI INFORMACIJE, VLASTITE KAPACITETE I RAZMIJENITI IDEJE SA DRUGIMA?

IMATE PRILIKU!!!

U okviru projekta "Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj", opština Srebrenica u saradnji sa udruženjem "Sara-Srebrenica" i uz podršku Japanske razvojne agencije za međunarodnu saradnju – JICA, pokreće drugi ciklus aktivnosti usmjerenih na podršku razvoja ruralnog turizma kroz izradu kataloga D-HOPE (decentralizovana proaktivna izložba). Namjera nam je da okupimo sva zainteresovana domaćinstva koja su spremna da ponude programe u okviru domaće radinosti, koji mogu biti privlačni za turiste.

Poziv je otvoren za sve koji su spremni dijeliti svoja iskustva i usvojiti nove prakse u promociji starih zanata, poljoprivredne proizvodnje, prerade voća i povrća, prerade mlijeka, za farmere, skupljače poljoprivrednih proizvoda, ljubitelje prirode, lova i ribolova, proizvođače domaće hrane i pića...za sve vas koji ćete otvoriti svoja vrata turistima i posjetiocima uz interesantne sadržaje.

Dodatne informacije i prijavni obrasci mogu se preuzeti u šalter Sali opštine Srebrenica i u prostorijama udruženja "Sara-Srebrenica" (JU "Kulturni centar"), svaki radni dan od 08:00 – 15:00 ili na web stranici Opštine.

Krajnji rok za prijavu je 27.03.2017. godine

PRIJAVNI OBRAZAC MOŽETE PREUZETI NA LINKU: JICA - DHOPE - OBRAZAC PRIJAVE

pogledano 499 puta