četvrtak, 02 Mart 2017 12:46

Održana edukacija za nastavnike u Srebrenici

prva osnovna skola srebrenicaU JU "Prva osnovna škola" u Srebrenici održana je edukacija za nastavnike o najefikasnijim mehanizmima i načinima provedbe inkluzivne nastave.

Vesna Savić, logoped, uposlenicima ove škole predstavila je najbolje načine rada u inkluzivnim odjeljenjima, kako bi njihov angažman bio što efikasniji i rezultirao maksimalnim učinkom.

Ovo je prva od pet radionica za prosvjetno-pedagoško osoblje, a u narednom periodu slijede radionice u Vlasenici, Milićima, Bratuncu i Zvorniku.

Pored ove edukacije, centralnim školama u ovim opštinama će biti uručen didaktički materijal koji će stručni kadar moći koristiti za rad sa djecom sa poteškoćama kako bi učenici mogli razvijati motoričke, intelektualne i emocionalne vještine. Materijali će biti uručeni sljedećim školama: OŠ "Branko Radičević" Bratunac, OŠ "Aleksa Jakšić" Milići, OŠ "Prva osnovna škola Srebrenica", OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica i OŠ "Sveti Sava" Zvornik.

Navedene aktivnosti implementira Udruženje "INFOHOUSE" u okviru projekta "Shvatite nas ozbiljno" koji finansira UNICEF u BiH.

pogledano 415 puta