subota, 25 Februar 2017 21:00

Pivo proizvedeno u Srebrenici položilo test

degustacija pivaVečeras je u Rock klubu "Malboro" u Srebrenici održana pomocija i degustacija domaćeg piva proizvedenog po prvi put u istoriji, u ovom gradu.

"To neće biti samo još jedna vrsta alkoholnog pića. Namjera nam je da to bude jedan srebrenički brend, prigodan suvenir i pozitivna priča iz Srebrenice, ali i korist, jer će se neko i zaposliti", kazao je na otvaranju Davorin Sekulić, vlasnik mini pivare u osnivanju, rođeni Srebrenčanin, zaposlen kao fotoreporter u Klix.ba.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić se obratio prisutnima rekavši da je najprije iznenađen kvalitetom piva i da će Opština Srebrenica u skladu sa mogoućnostima uvijek podržati progresivne ideje mladih ljudi koje će biti od koristi široj zajednici. On je kokretno predložio da ovo bude polazana tačka kako bi se otkupio prostor stare pivnice u centru grada koji bi mogao poslužiti za ozbiljniju proizvodnju piva, ali i kao pab, kafić i prostor za aktivnosti mladih posebno muzičara. Obećao je i pomoć Opštine u tome.

Izvor: BLOG - Srebreničke Novine

pogledano 1010 puta