Subota, 24 Decembar 2022 15:24

U Srebrenici podijeljeno oko 400 novogodišnjih paketića

novogodisnji paketici i djed mraz u srebreniciKulturni centar Srebrenica već drugu godinu zaredom obezbijedio je novogodišnje paketiće za predškolarce i učenike do četvrtog razreda osnovne škole. U sklopu projekta "Kultura za sve" ova ustanova je danas organizovala podjelu paketića za svu djecu iz Srebrenice, a pokrovitelji su bili Vlada Kantona Sarajevo i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

V.d direktora JU "Kulturni centar" Srebrenica Almir Salihovic rekao je da je uspješno realizovana inicijativa "Djed Mraz za svu djecu Srebrenice", naglašavajući da su željeli usrećiti djecu u Srebrenici.

- Podijelili smo oko 400 paketića i potrudili smo se da kroz projekat "Kultura za sve" obezbijedimo dolazak Djeda Mraza koji je podijelio paketiće i ujedno djecu zabavio. Za uspomenu sva djeca će imati fotografiju sa Djeda Mrazom. Ovo je završna aktivnost projekta, a u prethodnom periodu smo imali niz aktivnosti za djecu i odrasle. Realizacijom projekta promovisali smo kulturu u našem gradu i ujedno život građana učinili potpunijim – kazao je Salihović.

pogledano 153 puta