Ponedjeljak, 05 Decembar 2022 14:20

U Srebrenici obilježen Međunarodni dan volontera

zahvalnice za medjunarodni dan volonteraU povodu obilježavanja dana volontera Opštinska organizacija Crveni krst Srebrenica danas je uručila zahvalnice svojim volonterima.
Svrha obilježavanja Međunarodnog dana volontera je podizanje nivoa svijesti o značaju volonterizma i njegovom doprinosu razvoju društva.

Godine 1970. Ujedinjene nacije su uspostavile program volontera koji se danas zove Mreža volontera Ujedinjenih nacija i koje su u decembru 1985. godine utvrdile Međunarodni dan volontera.

Jedna od aktivnosti koje je imala Organizacija Crveni krst Srebrenica u mjesecu novembru jeste učešće na regionalnom takmičenju za upozorenje na opasnost od mina u Zvorniku.

Zatim, podmladak Crvenog krsta sedam ekipa su osvojili treće mjesto. Početkom decembra su uzeli učešće na regionalnom takmičenju pokret Crvenog krsta u Zvorniku gdje je pet ekipa podmladka osvojilo prvo mjesto i stekli učešće na Republičkom takmičenju koje će biti održano 27.decembra na Palama.

Organizacija Crveni krst Srebrenica u povodu Dana obilježavanja osoba sa invaliditetom je donirala garderobu i brašno Udruženju „Leptir“.

Autor: RTV Srebrenica | K. Šakić
Foto: Crveni krst Srebrenica

pogledano 95 puta