utorak, 21 Februar 2017 14:45

U Srebrenici podneseno 99 zahtjeva za legalizaciju objekata

srebrenica panorama 320x240Krajem prošle godine završen je rok za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u Republici Srpskoj. Tokom prošle godine na području naše opštine podneseno je 99 zahtjeva za legalizaciju objekata, te isti su uzeti u razmatranje. Ovu informaciju za JS RTV Srebrenica potvrdila je Hanisa Jahić, samostalni stručni saradnik iz odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštinske uprave Srebrenica.

"Istina je da mi imamo i više tih nelegalnih objekata na prostoru naše opštine i odziv građana nije bio zadovoljavajući, ipak smo zadovoljni sa brojem zahtjeva. Dosta toga je odrađeno u toku ove godine i oko 34 zahtjeva su završena, a preostalih 65 je u postupku. Zahtjevi se uglavnom odnose na legalizaciju vikend kuća na jezeru Perućac, dok je 18 zahtjeva vjerskih objekata, ostali su stambeni, a nekoliko zahtjeva je poslovnih objekata", izjavila je Jahić, dodajući da više od 80 % zahtjeva nema urednu dokumentaciju.

"Bitno je bilo da se pokrene postupak, a kasnije će podnosilac zahtjeva nadopunjavati određenom dokumentacijom koja je potrebna. Narednih dana opštinska komisija će izaći na teren i utvrditi stepen izgrađenosti objekta kako bi se znalo u kom pravcu će ići legalizacija", pojašnjava Jahić.

Ona naglašava da je većinski dio nema rješeno vlasničke odnose, a da bi objekat bio legalizovan mora imati podnesen zahtjev ili pokrenut zahtjev u rješavanju vlasničkih odnosa.

Autor: K. Šakić / JP "JS RTV Srebrenica"

pogledano 417 puta