Ponedjeljak, 17 Oktobar 2022 13:37

Srebrenički karatisti se pripremaju za nadolazeća evropska takmičenja

kk zelja ipon srebrenica takmicenjaKaratisti Karate kluba "Želja Ipon" juče su nastupili na izbornom takmičenju za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Baru od 4. do 6. novembra kao i za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 3. do 5. februara 2023. godine na Kipru.

"Izborni turnir je bio mnogo kvalitetan, jer su svi željeli i spremali se da osvoje medalju kako bi ostvarili svoj plasman na Balkansko i Evropsko prvenstvo, mi smo znali da će biti teško ali smo se itekako spremali za njega, jer smo od početka ove godine zacrtali cilj, koji smo hvala Bogu i ispunili. Nastupili smo sa tri takmičarke i osvojili tri zlatne medalje, dvije u pojedinačnim konkurencijama i jednu u ekipnoj. Aldijana Salihović je osvojila zlato u konkurenciji kadetkinja, dok je Kristina Stanojević osvojila zlato u juniorskoj konkurenciji, a zlato je osvojio i dobro poznat kata tim (Merjema, Kristina i Aldijana). Na našu veliku žalost Merjema Peštalić je zadobila povredu i nije mogla nastupiti u borbi za medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Jako sam zadovoljna rezultatima koje smo ostvarili juče, a ono što me pored medalja i plasmana na pomenuta takmičenja čini još srećnijom jeste i činjenica da je na ovom prvenstvu nastupilo 71 klub iz cijele Bosne i Hercegovine, a naš klub je zauzeo 3 mjesto u generalnom plasmanu dok naše dvije djevojke Kristina i Aldijana dijele prvo mjesto za najuspješnije takmičarke na turniru", rekla je trenerica kluba "Želja Ipon" Kristina Marinković.

Podsjećamo vas da ove djevojke nastupaju i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj koje se održava od 26 do 30. oktobra i želimo im mnogo sreće i uspjeha.

Autor: RTV Srebrenica | K. Šakić

pogledano 265 puta