Ponedjeljak, 10 Oktobar 2022 20:09

Na sjednici SO Srebrenica psi lutalice gorući problem

sjednica so srebrenica 10102022Danas su odbornici Skupštine opštine Srebrenica, između ostalih tema, razmatrali i informaciju o rješavanju pitanja pasa lutalica, što je veoma izražen problem u ovoj sredini i sve češći su slučajevi napada pasa na ljude, odnosno na školsku djecu.

Nakon brojnih diskusija i ukazivanja na ovoj problem i potrebu njegovo hitnog rješavanja donesen je zaključak koji su zaduženi načelnik opštine i nadležne opštinske službe da odmah pristupe rješavanju ovog pitanja izgradnjom mini-prihvatilišta za pse i formiranjem higijeničarske službe koja će voditi brigu o psima lutalicama.

Na današnjoj sjednici odbornici su upoznati sa informacijom o vladanju i uspjehu učenika u srebreničkim školama te planom upisa u Srednjoškolski centar za 2023/24. školsku godinu.

Odbornici su upoznati i sa informacijama o radu lokalnih javnih ustanova. Na njihov rad dali su mnogo primjedbi i zatražili su da se pripreme sveobuhvatni izvještaji o njihovom radu i poslovanju i da se o tome izjašnjavaju na jednoj od narednih sjednica te da daju određene zaključke za unapređenje rada, odnosno sankcionisanje onih koji ne rade zakonito i ne izvršavaju obaveze i zadatke za koje su registrovani i dobijaju sredstva iz budžeta.

pogledano 355 puta