Srijeda, 05 Oktobar 2022 19:23

Djeca iz vrtića na prijemu kod načelnika Grujičića

poletarac djecija nedjeljaNačelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić u povodu "Dječije nedjelje" ugostio je stariju grupu djece iz vrtića "Poletarac".

Mališani su srdačno dočekani, a tokom posjete recitovali su pjesmice o dječijima pravima, i na kraju su uručili simbolične poklone načelniku Grujičiću.

Tifa Efendić, v.d.direktora JU Dječiji vrtić "Poletarac" zahvalila se načelniku Grujičiću na dočeku i gostoprimstvu.

- U sklopu "Dječije nedjelje" svaki dan imamo neke aktivnosti. Danas smo u posjeti kod načelnika Grujičića, sutra smo u biblioteci i u petak u "Prvoj osnovnoj školi" – rekla je Efendićeva.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić iskazao je zadovoljstvo tokom posjete mališana rekavši da su najmlađi sugrađani naša svjetlija budućnost.

- Zbog pandemije unazad dvije godine nismo bili u mogućnosti da organizujemo doček za najmlađe sugrađane. Ponovo nastavljamo tradiciju da ugostimo najmlađe, najčestitije građane koji koriste usluge našeg vrtića. Naši najmlađi imaju najbolje uslove i vaspitače u regionu, nakon predškolskog vaspitanja spremniji dolaze u školu – kazao je Grujičić.

"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, а cilj obilježavanja је promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece, njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Autor: RTV Srebrenica | K. Šakić

pogledano 255 puta