Četvrtak, 15 Septembar 2022 11:35

Opština Srebrenica obezbjedila sredstva za prevoz učenika

prevoz ucenikaI ove godine Opština Srebrenica finansira prevoz učenika sa područja Opštine, za ovu namjenu izdvojena su finansijska sredstva u iznosu 250.000 KM.
Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica, Adem Mehmedović kaže da Opština svake godine finansira prevoz učenika koji pohađaju osnovnu školu iz udaljenih mjesta.
- U ovoj školskoj godini imamo 115 učenika koji putuju i pohađaju nastavu u dvije osnovne škole. Prevoz je organizovan u 19 linija iz seoskih područja. Na tenderu su se prijavile tri firme koje imaju licence i mogu da vrše prevoz učenika. Potpisani su ugovori sa prevoznicima i oni imaju obavezu da obezbjede prevoz učenika do škole – kazao je Mehmedović.
On navodi da Opština Srebrenica snosi troškove prevoza za učenike sa posebnim potrebama koji pohađaju osnovnu školu.
- U „Prvoj osnovnoj“ školi u Srebrenici prošle godine je formirano posebno Odjeljenje za učenike sa posebnim potrebama. Imamo dva učenika koji putuju i za njih je obezbjeđen besplatan prevoz. Pored toga, 50% Opština Srebrenica finansira prevoz učenika koji pohađaju Srednjoškolski centar u Srebrenici. Drago mi je da smo uspjeli sve organizovati i da smo pomogli učenicima i njihovim roditeljima – istakao je Mehmedović.
Autor: RTVSrebrenica / K. Šakić.
pogledano 291 puta